Overslaan naar content

Dé Omroep van Zeeland

Omroep Zeeland is al ruim 30 jaar dé omroep van Zeeland en brengt nieuws, evenementen en programma's over Zeeland. De omroep behoort al jaren tot de best bekeken, beluisterde en bezochte regionale omroepen van Nederland en bereikt ruim 84% van alle Zeeuwen via televisie, radio en online kanalen als de (mobiele) website, apps, Facebook en Instagram.

Met circa 100 collega's maken we dagelijks aansprekende verhalen, gemaakt van dichtbij, met betrokkenheid en kennis van de regio. Daarmee informeren we de Zeeuwen, versterken we de Zeeuwse samenleving en vergroten we de onderlinge verbondenheid.

Altijd voor iedereen

Omroep Zeeland wil als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron de spil zijn in de Zeeuwse samenleving. Als regionale omroep leveren we een betekenisvolle bijdrage aan de Zeeuwse samenleving en de Zeeuwse identiteit. Het is onze taak om, altijd en voor iedereen, onafhankelijke journalistiek te bedrijven en Zeeuwen te informeren over wat er speelt.

Zeeuws, betrokken, betrouwbaar en onderscheidend

Omroep Zeeland beweegt zich op de meest relevante kanalen en is in staat zijn publiek te (ver)binden. Omroep Zeeland wil met iedere relevante partij samenwerken die dat omgekeerd ook wil. Omroep Zeeland handelt daarbij vanuit haar kernwaarden: Zeeuws, betrokken, betrouwbaar en onderscheidend. Dat geldt voor zowel de berichtgeving, bijzondere programma’s en evenementen als voor ons eigen handelen in het maatschappelijk verkeer.

Organisatiestructuur

Omroep Zeeland wordt, als onderdeel van het publieke omroepbestel, hoofdzakelijk door het Rijk bekostigd, met een klein deel financiering uit reclame-inkomsten en co-financiering van sommige programma’s door andere publieke instellingen.